Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 06 4878 5653
  • info@sloofadvies.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Een onafhankelijke verzekeringsadviseur - Waarom is dat?

Voor het verzekeren van jouw bedrijf ga je naar een onafhankelijke verzekeringsadviseur. Waarom is dat?

Het goed verzekeren van risico’s die bedrijven lopen kan alleen met een goede begeleiding. Persoonlijke aandacht van een plaatselijke verzekeringsspecialist kan uitkomst bieden.

Verzekeraars proberen het bedrijfsleven in hokjes in te delen om de risico’s inzichtelijk te maken. Helaas is dat niet zo eenvoudig. Om een verzekering op maat af te sluiten kan er niet eenvoudig een aanvraagformulier naar potentiële verzekeringsnemers gestuurd worden. Er moet eerst inzichtelijk worden gemaakt welke risico’s verzekerd moeten worden. Er moet een inventarisatie plaatsvinden van de risico’s die gelopen worden, voordat er over het verzekeren gesproken kan worden.

Welke risico’s loopt een bedrijf?

Ieder bedrijf loopt andere specifieke risico’s. Ook zijn er per bedrijf andere pijnpunten waar iets mee moet gebeuren. Het ene bedrijf heeft een hoog ziekteverzuim, een ander bedrijf is aan het uitbreiden en wil de verzekeringen al zo goed mogelijk afstemmen op de toekomst. Een verzekeringsadviseur weet waar de risico’s voor bedrijven liggen en wat de beste oplossingen zijn. Dit kan zijn het verzekeren van risico’s, maar bedrijven zijn er ook al mee geholpen dat de risico’s benoemd worden.

Wat voegt de verzekeringsadviseur toe?

Enkele verzekeraars die niet met de onafhankelijke adviseur werken richten zich ook op de zakelijke markt. Deze verzekeraars proberen om de risico’s zo goed mogelijk in te schatten vanuit hun kantoorgebouwen. Telefonisch worden de mogelijkheden en de beperkingen zo goed mogelijk besproken. In de praktijk blijkt dat het vaak niet zo werkt. Om een inschatting te kunnen maken moet een verzekeringsdeskundige de te verzekeren risico’s zien en ervaren. Ook de sfeer en de drijfveer achter het bedrijf moeten ervaren worden door de relaties te bezoeken. Door het telefonisch te proberen af te wikkelen worden er zaken over het hoofd gezien.

Wat kan de verzekeringsadviseur voor jou doen?

Voor de advisering en het tot stand komen van verzekeringen speelt de verzekeringsadviseur een belangrijke rol. Nadat de verzekeringen afgesloten zijn, blijft de adviseur periodiek langskomen en zorgt hij of zij ervoor dat de verzekeringen up to date blijven. Dit kan bij een schade van cruciaal belang zijn. Bijvoorbeeld een wijziging in de bedrijfsvoering kan ervoor zorgen dat schades niet of niet meer volledig worden vergoed. Hier let de verzekeringsadviseur op. Ook begeleiden bij schades behoort tot zijn of haar taak.

De verzekeringsadviseur om de hoek biedt extra service en komt op voor de belangen van de verzekerden. Door de onafhankelijkheid en door kennis van zaken kunnen de beste verzekeringen geselecteerd worden tegen de redelijkste prijs.  


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 29-11-2022. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.