Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 06 4878 5653
  • info@sloofadvies.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Pas de verzekering aan op de bedrijfsontwikkelingen

Is de verzekering van jouw bedrijf voldoende? Houd rekening met de ontwikkelingen binnen het bedrijf.

Startende ondernemers sluiten de meest noodzakelijke verzekeringen af. Maar de onderneming ontwikkelt zich in de loop der jaren. Blijf de verzekeringen hierop afstemmen.

Periodiek de dekkingen in verzekeringen weer vergelijken met de risico’s binnen het bedrijf kan cruciaal zijn. Dat is noodzakelijk om hiaten in de dekking te voorkomen, maar bijvoorbeeld ook om te voorkomen dat je te ruim verzekerd bent. Daarnaast is het ook opletten bij ingrijpende wijzigingen. Van een aantal situaties lichten wij toe wat de gevolgen kunnen zijn.

Verzekeringen goed afstemmen op het personeel

Het aannemen van de eerste werknemer is voor veel ondernemers een aandachtspunt wat betreft de verzekeringen. Er moet namelijk iets geregeld worden in de vorm van een verzuimverzekering en de aansprakelijkheid moet ook verzekerd worden. Misschien moet er ook wel een pensioenregeling komen. Bij verzuim door bijvoorbeeld ziekte rust op de werkgever een loondoorbetalingsplicht. De kosten kunnen hoog oplopen, maar je kunt jouw onderneming hier wel tegen verzekeren. Als ondernemer heb je waarschijnlijk wel een aansprakelijkheidsverzekering, maar deze moet gewijzigd worden bij het aannemen van personeel. Het aanbieden van een pensioen is niet verplicht, maar bijvoorbeeld binnen bepaalde bedrijfstakken weer wel. Iets om rekening mee te houden.

Bescherm de bezittingen

Een bedrijfspand verzeker je met een gebouwenverzekering. De premie wordt afgestemd op de herbouwwaarde van het pand. Zolang je niet gaat verbouwen, zal de herbouwwaarde niet sterk fluctueren. Voor de inventaris en de goederen is het een ander verhaal. Met de inventaris- en goederenverzekering verzeker je de spullen die je binnen jouw onderneming gebruikt. Het gaat om kantoormeubilair, maar ook om voorraden en machines. Door het vervangen van een dure machine is de verzekering waarschijnlijk niet meer afgestemd op de werkelijke situatie. Vergeet de verzekering niet bij ingrijpende aanpassingen.

Ook veranderde werkzaamheden hebben invloed

Ga je er werkzaamheden bij doen die niet hetzelfde zijn als de gebruikelijke werkzaamheden? Geef het door aan ons. Dit heeft bijvoorbeeld invloed op de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Een restauranthouder die de werkzaamheden uit gaat breiden met catering moet de nieuwe werkzaamheden wel doorgeven. Ook als de nieuwe werkzaamheden niet zorgen voor een grotere kans op schade. De verzekeraar kan bijvoorbeeld wel van mening zijn dat het een verzwaring van het risico is. Het doorgeven voorkomt een teleurstelling bij schade.

Ondernemers moeten zichzelf niet vergeten

Voor ondernemers ligt de focus op een stabiel bedrijf en op groei. Dat is ook de juiste instelling, maar verlies jezelf financieel niet uit het oog. Daar bedoelen wij niet mee dat je jezelf maandelijks goed moet belonen, maar denk om de oude dag. Na een leven lang hard werken wil je na jouw pensioen ook nog wel even genieten. Je kunt jouw bedrijf als jouw pensioen zien, maar wat als je onderneming toch een keer omvalt? Het lijkt misschien niet waarschijnlijk, maar houd er rekening mee dat je niet alles onder controle hebt. Toenemende concurrentie, een nieuwe crisis of zelfs overheidsmaatregelen kunnen jouw bedrijf hard raken. Dat zou een ramp zijn, maar het is een nog grotere ramp als je geen pensioenpotje hebt opgebouwd bij bijvoorbeeld een bank of een verzekeraar.

Onderschat de noodzaak van het verzekeren niet. Houd er ook altijd rekening mee dat het maatwerk is. Dus vaak moet er kritisch naar gekeken worden of je financieel niet te grote risico’s loopt.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 07-05-2024. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.